Po krátkém jaru přišlo ještě kratší léto. Aspoň mně to tak přijde, ačkoli podle kalendáře je už půlka dubna. Venku je to jak vystřižené z postapo románu od Roberta Merleho, fičí severní vítr, z nebe se valí střídavě déšť a sníh, člověk by málem hledal Geigerův počítač; a ráno jsem už zas škrábala zamrzlé okno od auta.... V podobné slotě má člověk jen několik málo možností: obalit se kožichem a zalézt zpátky do nory, nebo si dát něco antidepresiv, ať už ve formě alkoholu, adrenalinu či návykové společnosti blízkého člověka.... Nebo se vykašlat na to, co se děje za okny, i kdyby tam padaly věci tak podivné, že se vám o nich nezdálo ani v těch nejdivočejších snech, a ponořit se do činností, které vás těší.... Možná že stejně jako já patříte do oné zvláštní skupiny šílenců, pro něž je tím největším štěstím zalézt do kuchyně a vařit a péci až do padnutí; vaši nechápaví partneři vás pak často nacházejí v oblaku moučného prachu, špinavé, zaprášené, ale šťastné jak blechy (ačkoli nechápu, proč jsou blechy šťastné). Pokud ano, máte vystaráno: Pojďte se se mnou zavřít do kuchyně, a také si doma vyrobte své vlastní malé jaro, pomocí tohohle úžasně barevného a voňavého ANTIDEPRESIVNÍHO
CUKRu S FIALKAMI
A jak tedy na to?
několik hrstí fialek z vlastního zdroje
cukr krupice podle vlastního uvážení
Fialkové lístky otrháme a pár pulsy mixéru
rozmixujeme s cukrem.
Necháme mírně proschnout
a nasypeme do uzavíratelné sklenice.
Používáme všude, kde vynikne barevný fialový cukr,
například na makronky, zmrzlinu,zdobení
ovocných a jiných pohárů, do náplní moučníků.
Cukr s fialkami jsem musela hned vyzkoušet
a tak vznikla tahle:
PIŠKOTOVÁ ROLÁDA
SE ŠLEHAČKOU
A FIALKOVÝM CUKREM
Tenhle recept je první ze série jednoduchých receptů
"PRO BARUNKU"
(určeno pro všechny nesmělé kuchařské začátečníky :)
Suroviny:
6 vajec
6 vrchovatých lžic hladké mouky
6 lžic cukru krupice
2 kelímky šlehačky na šlehání
(nejlépe 40%)
cukr moučka podle chuti
Postup:
Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků.
Z bílků ušleháme pevný sníh.
Do sněhu opatrně a pomalu postupně zamícháme
po jednom žloutky, cukr a mouku.
Přidáme dvě vrchovaté lžíce prosátého Holandského kakaa.
Vše opatrně promícháme a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme v troubě vyhřáté na 175°C asi 20 minut.
Plech s roládou vyndáme z trouby,
počkáme až trochu zchladne
a i s pečícím papírem stočíme do rolády.
Necháme úplně vystydnout.
Šlehačku ušleháme do tuha.
Pozor na přešlehání, jakmile se ve šlehačce začnou
"dělat kousky", povedlo se nám nechtěně vyrobit domácí máslo :)))
Do ušlehané šlehačky zamícháme
moučkový cukr a cukr s fialkami.
Vychladlou roládu rozvineme,
potřeme šlehačkou, znovu zavineme.
Zabalíme do alobalu a dáme do ledničky
aspoň na hodinu rozležet a ztuhnout.
Hotovou roládu ozdobíme květy fialek :)
Tip navíc: Zaměňte šlehačku za tvarohovou náplň (třeba z domácího tvarohu z tibetské kefírové houby a přelijte čokoládovou polevou, získáte roládu Míša).
Fialka není jen krásná, je i zdravá...
Chcete o ní vědět víc?
Dočtete se tady :)
This playing web site additionally hosts progressive jackpot slots you'll be able to|you probably 메리트카지노 can} play to potentially hit it big. I all the time play the machine for a few of} spins simply to see if the profitable cycle continues. But it is safest to not spend an excessive amount of} time taking part in} after you've received, as you're doubtless to|prone to} lose cash. Be sure you all the time have your club card inserted in your slot machine earlier than you spin. Our high pick is Popinata, a 96% RTP slot sport with a Mexican get together theme that was developed by RealTime Gaming. It’s a 50-reel slot that comes with 5 pay-lines and a max payout of a hundred twenty five,000.
OdpovědětVymazat